top of page
Workshop

EEN FAMILIE- OF ORGANISATIEOPSTELLING OP DE DIEPE LAAG

WAT IS EEN FAMILIEOPSTELLING?

Familieopstellingen zijn voor iedereen toegankelijk, ook al heb je daar nog geen ervaring mee. Mensen die steeds tegen bepaalde problemen oplopen, bepaalde relaties lastig vinden, vaak stress of spanning voelen, vaak of altijd gezondheidsproblemen hebben, kunnen baat hebben bij een familieopstelling. Ook als er een gevoel bestaat dat er meer in je zit, privé of in je werk, maar het er niet uit komt. Op dat moment is een familieopstelling een mooi instrument om dat te veranderen.

Een familieopstelling is een bijzonder fenomeen. Het biedt de mogelijkheid om patronen aan het licht te brengen die diep verborgen liggen in ons (collectief) onderbewuste. Loop je ergens tegenaan in je leven en krijg je het maar niet veranderd of omgedraaid, dan geeft een opstelling je de mogelijkheid tot een totaal andere kijk en ingang op de kwestie.

 

EEN FAMILIEOPSTELLING KAN ENORM HELPEN BIJ:

* Stress, burn-out of overspannenheid

* Relaties, bindingsangst en echtscheiding

* Conflicten thuis, met familie of op het werk

* Gebrek aan zelfvertrouwen

* Een te groot of te klein verantwoordelijkheidsgevoel

* Verdriet rond afscheid of overlijden

* Depressieve gevoelens en moedeloosheid

* Gedrags- en opvoedingsproblemen

 

Het werken met opstellingen is een prachtige, krachtige en diepgaande methode om het verband tussen gebeurtenissen, relaties en psychische problemen zichtbaar te maken en bestendig te veranderen. Deelnemers ervaren vaak een diepe tevredenheid na een opstelling. Veelal is het doen van één opstelling voldoende.

 

PATRONEN DOORBREKEN

Een familieopstelling kan je helpen om inzicht en beweging te krijgen in patronen die normaal gesproken verborgen blijven in ons onderbewuste, en/of hun oorsprong hebben in een ver (familie) verleden.

 

PRAKTISCHE INFO

Enige tijd geleden publiceerde Trouw een informatief artikel over familieopstellingen en de populariteit ervan. Voor wie wil weten hoe de gang van zaken bij een opstellingenworkshop ongeveer is, is dat een aanrader.

RESERVEER JE EIGEN FAMILIEOPSTELLING

Individuele sessie zonder andere aanwezigen

Wil je niet wachten tot we weer grote familieopstellingen organiseren, of heb je liever een meer intieme omgeving zonder anderen erbij, dan is een individuele opstelling wellicht iets voor jou. Geef hier je interesse aan, voor meer informatie.

 

Niet altijd hoeft een familieopstelling met veel mensen plaats te vinden. Vaak is het heel goed mogelijk dat je samen met mij in een andere opstellingsvorm (poppetjes, vloerankers, tekening, opstelling in je hoofd) gaat zien wat er op een diepere laag speelt, waardoor jij last ervaart. De opstelling kan je de oorzaak tonen en mogelijk zijn er interventies mogelijk die jouw systeem helpen. Dat doen we in de beslotenheid van een eigen sessie, zonder anderen erbij.

 

Stuur me een e-mail met je telefoonnummer, waarin je je belangstelling aangeeft. Ik bel je dan terug (geef even aan welke tijd je schikt) en dan zien we elkaar snel!

bottom of page